Menu

Barndeuren

Boeren deuren, ook wel barndeuren of cottage deuren genoemd, zijn perfect voor wie een sfeervolle landelijke uitstraling in huis wil. Wanneer men spreekt over een ‘boerendeur’ dan gaat het vaak over de tweedelige deuren die van oudsher in boerderijen te vinden zijn, echter wordt de term tegenwoordig ook veel gebruikt voor andere soorten binnendeuren met een landelijke uitstraling. Bent u benieuwd of een barndeur of boeren deur iets voor u is? Neem dan een kijkje in het online aanbod van DecoDeur of kom eens langs bij onze showroom om inspiratie op te doen! 

Weergeven 1 t/m 20 van in totaal 32

Waarom kiezen voor een barndeur?

De Barns of cottages zijn traditionele schuren van het Amerkaanse mid-westen. Deze houten schuren waren voorzien van schuifdeuren waardoor de ruimte geheel kon worden benut. Dat is in de ruimte van vandaag net zo prettig! De verticale planken met diagonale schoor geven de deuren een authenthiek karakter. De barn deur is daarmee een unieke keuze waarbij ambacht en traditie samengaan in een opvallende karakteristieke stijl.

Landelijke interieurs worden gekenmerkt door een rustieke look en feel, waarbij authenticiteit centraal staat. Door het gebruik van ingetogen kleuren en natuurlijke materialen wordt een rustgevende sfeer gerealiseerd. Houten vloeren, zichtbare plafondbalken en open haarden, vintage meubilair van hout en rotan en stoffen zoals linnen en katoen zijn slechts enkele voorbeelden van veel geziene elementen in deze interieurs. Barndeuren of boerendeuren zijn perfect om een mooie basis voor een landelijk interieur te creëren. Dit werkt zelfs in woningen met een overwegend moderne architectuur; de deuren geven het geheel direct een sfeervol landelijk karakter!

De barndeuren van DecoDeur

Met topmerken als Java, Skantrae en Weekamp en natuurlijk het eigen label van DecoDeur, bieden wij u een schitterend aanbod met barndeuren, welke zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardig massief hout met een MDF toplaag. Een deel van deze deuren zijn uitgevoerd met zogenaamde schoren, schuine en/of horizontale schoren om de barndeuren het typische stoere karakter mee te geven.

De barndeuren worden over het algemeen standaard geleverd in een witte grondverf, maar bij een aantal modellen is het ook mogelijk om zelf een RAL kleur als grondverf uit te kiezen. Kijk bij het desbetreffende model naar de bijgevoegde productinformatie voor de bijzonderheden. En mocht u er niet uitkomen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Er zijn diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zowel volledig dichte deuren als barndeuren met een of meerdere glaspanelen om het licht door te laten naar de andere ruimte.

Boeren schuifdeuren

Stompe boerendeuren zijn uitermate geschikt om als schuifdeuren toe te passen. Deze versterken het landelijke effect van de deur en zijn bovendien een prima manier om ruimte te besparen. Ook geeft een zichtbaar schuifsysteem nog extra het stoere karakter mee van de barndeuren. Vanzelfsprekend kunnen wij ook bijpassende schuifsystemen en andere accessoires leveren. Schuifsystemen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen (staal, aluminium, RVS) en kleuren (wit, zwart en RVS) leverbaar. Mocht u bij onze accessoires niet het gewenste schuifsysteem terugvinden, dan kunt u ons altijd even vragen naar de mogelijkheden.

Lijkt het u leuk om de landelijke uitstraling van uw barndeuren ook doortrekken naar uw buitendeuren? Dat kan uitstekend met onze landelijke voordeuren of boerendeuren voor buitentoepassing.

Boerendeur kopen

Heeft u inmiddels een boeren deur heeft gevonden die u aanspreekt? Dan kunt u (afhankelijk van het model) op de productpagina verschillende opties selecteren. Hierbij kunt u denken aan het soort deurkrukken en scharnieren. Daarnaast kunt u aangeven of u uw nieuwe barndeuren zelf wilt afhangen of dat u van onze montageservice gebruik wenst te maken. Vervolgens kunt u direct online een offerte aanvragen. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend! Wilt u onze boerendeuren graag eerst rustig van dichtbij bewonderen of heeft u behoefte aan een deskundig advies? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak om langs te komen bij onze showroom in Blaricum.