Menu

Stompe deuren voor binnen

Bent u zich aan het oriënteren op binnendeuren? Dan is het handig om te weten wat voor deurtype u nodig heeft. Voor binnentoepassingen zijn er namelijk twee verschillende soorten draaideuren: opdek binnendeuren en stompe binnendeuren. Een opdek binnendeur valt slechts gedeeltelijk in het deurkozijn en is dus altijd iets naar voren geplaatst, terwijl een stompe binnendeur in zijn geheel in het kozijn valt. DecoDeur laat u graag kennismaken met de mogelijkheden van stompe deuren voor binnen.

Weergeven 1 t/m 20 van in totaal 975

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe binnendeur?

Hieronder hebben we de belangrijkste kenmerken van opdek binnendeuren en stompe binnendeuren nog even voor u op een rijtje gezet:

Een stompe binnendeur:

 • Is aan alle zijden voorzien van een platte rand;
 • Valt volledig in het deurkozijn;
 • Kan met standaard bladscharnieren worden afgehangen.

Een opdek binnendeur:

 • Is rondom voorzien van een opdekrand
 • Valt deels in en deels op het deurkozijn;
 • Dient met paumelle scharnieren te worden afgehangen.


Waarom kiezen voor binnendeuren in stompe uitvoering?

Veel nieuwbouwwoningen worden van opdek binnendeuren voorzien, omdat deze als ze dicht zijn nauwer aansluiten op de kozijnen en daardoor beter isoleren. Stompe binnendeuren hebben echter ook zo hun voordelen:

 • Een strakkere uitstraling
  Vanwege het feit dat stompe deuren voor binnen volledig in het kozijn vallen, bent u verzekerd van een strakke uitstraling.

 • Makkelijker om te draaien
  In tegenstelling tot opdekdeuren zijn stompe deuren vaak aan beide zichtzijdes exact hetzelfde. Als dat het geval is, dat kan de binnendeur zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde worden afgehangen, simpelweg door de deur om te draaien. Dit is met opdekdeuren niet mogelijk. Er moet bij opdekdeuren daarom altijd goed gelet worden dat de juiste draairichting besteld wordt.

 • Eenheid met buitendeuren
  Vanwege de inbraakgevoeligheid van opdekdeuren, zijn buitendeuren (voordeuren, maar ook terras- en achterdeuren) altijd stompe deuren. Door deze aan te vullen met stompe binnendeuren kunt u een mooi geheel creëren – zeker wanneer u kiest voor binnendeuren in dezelfde stijl.

Ons assortiment stompe binnendeuren

DecoDeur heeft een indrukwekkend assortiment met stompe binnendeuren in alle denkbare stijlen, van jaren ’30 tot modern en van klassiek tot industrieel. U kunt kiezen voor volledig dichte binnendeuren, stompe binnendeuren met glas en paneel of uitvoeringen met veel glas. Ook op het gebied van materialen kunt u alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een stompe binnendeur van massief hout of een vlakke binnendeur met een deklaag van HPL, welke dankzij uitstekende stoot- en krasvaste eigenschappen erg geschikt is voor intensief gebruik. Ook de eiken binnendeuren van het merk Eicq zijn het bekijken waard.

Kan elke deur als schuifdeur?

Opdekdeuren zijn niet geschikt als schuifdeuren. Stompe binnendeuren kunnen daarentegen heel goed als schuifdeuren worden toegepast. Wat dacht u bijvoorbeeld van een stoere woonkamer schuifdeur?

Binnendeur stomp kopen

Een deel van onze stompe deuren is direct bestelbaar, voor de overige uitvoeringen kunt u online een offerte aanvragen. Wilt u onze binnendeuren in stompe uitvoeringen graag eerst rustig van dichtbij bewonderen of kunt u wel wat deskundig advies gebruiken bij het maken van uw keuze? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan de DecoDeur showroom in Blaricum. Ook altijd leuk om even te kijken bij ons uitgevoerde projecten voor meer inspiratie.