Schuifdeursysteem


schuifdeur-systemen

Praktische en sfeervolle oplossing voor de meest uiteenlopende situaties waar u liever een schuifdeur wilt toepassen dan een draaiende deur.Vele binnendeuren uit ons assortiment kunnen in combinatie met het schuifdeursysteem worden gebruikt.
Dit kunnen enkele deuren zijn, deze vindt u bijvoorbeeld in de categorie meest verkochte binnendeuren, maar ook kunt u kiezen u voor dubbele deuren en deze vindt u in de categorie deurstellen.

Het systeem kan optioneel afgewerkt worden met een bijpassende afwerkkoof. Indien u twee schuifdeuren wilt toepassen kunt u eenvoudigweg twee schuifdeursystemen plaatsen.

Voor meer informatie over meer geavanceerde schuifdeursystemen kunt u contact met ons opnemen.  

Praktische aanwijzingen voor het monteren van het schuifdeursysteem

schuifdeursysteem

Bepaal de gewenste deurbreedte. Wij adviseren een deurbreedte van ca. 5 cm breder dan de opening te nemen. De rail van het schuifdeursysteem is desgewenst op lengte te maken (standaard raillengte is 200 cm). Vuistregel voor de raillengte is 2 x de deurbreedte + 10 cm.

De rail van het schuifdeursysteem wordt met vier ophangbeugels aan de wand bevestigd. Wanneer u de bijpassende koof gaat plaatsen, bevestig dan de ophangbeugels aan de muur volgens het patroon zoals deze in de koof zijn uitgefreesd. Het gewicht van de deur inclusief eventueel glas mag niet hoger dan 80 kg zijn. 

 
Railsysteem

In dit voorbeeld hiernaast is binnendeur met de twee loopwagens (runners) opgehangen aan de rail. Ook elke andere binnendeur uit ons assortiment kan toegepast worden in combinatie met dit schuifdeursysteem.

Voor de ondergeleiding van de deur wordt een aluminium u-profiel meegeleverd. Dit u-profiel dient aan de onderzijde van de deur ingefreesd te worden. Indien u bij de bestelling van uw deur deze bewerking opgeeft kan dit door ons uitgevoerd worden. Op de vloer moet de grijze kunststof deurgeleider geplaatst worden. Na plaatsing van de deur schuift het u-profiel over de deurgeleider.


koof railsysteem

Optioneel kan de rail afgewerkt worden met een bijpassende koof. Deze is vervaardigd van MDF en voorzien van een overschilderbare folie. De afwerkkoof kan eenvoudig aan de reeds bevestigde rail opgehangen worden.
De afmetingen van de afwerkkoof zijn 11,4 cm hoog, 8,1 cm breed en 206 cm lang. De koof is inkortbaar. De lengte van de koof is te bepalen door de raillengte te nemen + 4 cm. De twee eindklosjes worden los geleverd en kunnen nadat de koof op lengte gemaakt is met wat houtlijm bevestigd worden. Bevestigingsmateriaal en houtlijm worden bij de koof geleverd. De koof kan in elke gewenste kleur worden afgewerkt.