Menu

Paneeldeuren als terrasdeur of achterdeur

Als het op buitendeuren aankomt, dan heeft u tegenwoordig keus uit eindeloos veel verschillende uitvoeringen en stijlen. Gaat uw voorkeur uit naar een buitendeur met een klassieke of tijdloze uitstraling, dan is een paneeldeur zeker het overwegen waard. DecoDeur heeft een groot aantal paneeldeuren in het assortiment, welke uitstekend geschikt zijn als terras- en achterdeuren

Weergeven 1 t/m 20 van in totaal 79

Wat is een paneeldeur?

Wanneer we spreken over een paneeldeur, dan hebben we het over een deur die op traditionele wijze is opgebouwd uit verticale stijlen en horizontale regels en dorpels, waar vervolgens panelen tussen zijn geplaatst. De dieptewerking die ontstaat door de hoogteverschillen tussen de elementen, maakt een paneeldeur tot een visueel aantrekkelijk onderdeel van uw woning.

De paneeldeuren die aan de onderzijde meerdere op elkaar gestapelde horizontale dorpels hebben (de zogeheten borstwering van de deur) met aan de bovenkant een of meerdere glaspanelen, worden stapeldorpel deuren genoemd.

Ons assortiment paneeldeuren

DecoDeur biedt een breed scala aan mogelijkheden voor wie op zoek is naar een mooie paneeldeur die geschikt is als achterdeur, terrasdeur of balkondeur. Met uitvoeringen van onder andere Skantrae, Java en Weekamp is er voor elke situatie een passende oplossing te vinden. Bovendien bent u dankzij degelijke houtverbindingen en waterbestendige panelen verzekerd van een paneeldeur met een lange levensduur. Zodra u een paneeldeur heeft uitgekozen, kunt u op de productpagina diverse opties selecteren, waaronder:

  • Voorbehandeling: Hier geeft u aan in welke kleur u uw paneeldeur wilt laten gronden. U kunt ook kiezen voor een transparante voorbehandeling, wat ideaal is als u de oorspronkelijke houtkleur wilt behouden.

  • Val- en/of weldorpel: Alle paneeldeuren in ons assortiment kunnen naar wens worden voorzien van een tochtvaldorpel en/of weldorpel. Een tochtvaldorpel is een rubberen tochtstrip of een strip met een borstel, die aan de onderzijde van de deur wordt aangebracht om tochtstromen te voorkomen. Een weldorpel dient om te voorkomen dat er regenwater en vuil naar binnen kunnen komen.

  • Draairichting: Zorg dat u de gewenste draairichtingen van de buitendeuren selecteert. Met uitzondering van de voordeur draaien de meeste buitendeuren naar buiten toe open, maar indien uw situatie zich hier niet voor leent, kunt u ook kiezen voor een naar binnen toe draaiende paneeldeur.


Naast dichte paneeldeuren leveren wij ook paneeldeuren met glas. Bij deze modellen heeft u de keuze uit verschillende glassoorten, waaronder helder of mat isolatieglas.

Paneeldeur kopen

Kunt u niet vinden wat u zoekt tussen de voorraad modellen met standaard maatvoeringen, dan is het goed om te weten dat u bij DecoDeur ook paneeldeuren op maat kunt laten maken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom. Maak voorafgaand aan uw bezoek even een afspraak, zodat we voldoende tijd voor u kunnen reserveren. We helpen u graag met een persoonlijk advies!